JADŁOSPIS
 

MIŚ USZATEK
                                                        życzy
                                                      wszystkim Przedszkolakom 
                                                          SMACZNEGO!
 

 

14.04.2025

poniedziałek

Śniadanie

 

Kawa na mleku (mleko), chleb pszenno-żytni (mąka pszenna i żytnia), masło (mleko), szynka gotowana z indyka, sałata

Drugie śniadanie

 

Jabłko

Drugie danie

 

Makaron pszenny kokardki z filetem z kurczaka i sosem szpinakowo- śmietanowym (mleko, mąka pszenna, jaja),  ciepła woda z cytryną

Zupa

 

Ziemniaczana z czerwoną soczewicą (seler)

 

15.04.2025
wtorek

Śniadanie

 

Herbata z cytryną i imbirem , chleb IG (mąka  pszenna, żytnia) , jajko gotowane ,masło (mleko), rzodkiewka, ogórek

Drugie śniadanie

 

Jogurt grecki z truskawką i bananem (mleko)

 

 

Drugie danie

 

Filet z kurczaka duszony panierowany (jaja, mąka pszenna), marchewka z groszkiem, puree ziemniaczane z jogurtem naturalnym (mleko), ciepła woda z cytryną 

Zupa

 

Wiejska z zacierką  (seler, mąka pszenna, jaja)

 

16.04.2025

środa

Śniadanie

 

Płatki ryżowe na mleku (mleko), kawiorka pszenna (mąka: pszenna ) , masło (mleko), twarożek truskawkowy (mleko)

Drugie śniadanie

 

Banan, żurawina, pestki słonecznika

 

Drugie danie

 

Kotlet mielony z szynki (mąka pszenna, jaja), mizeria z ogórków i jogurtu naturalnego (mleko), ziemniaki, kompot wieloowocowy

Zupa

 

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą  (seler, mleko, mąka pszenna, jaja)

17.04.2025
czwartek

Śniadanie

 

Herbata z cytryną, imbirem i miodem, chleb pszenno-żytni (mąka: pszenna i żytnia), masło(mleko), pasta z makreli wędzonej, twarogu i szczypioru (ryba, mleko)

Drugie śniadanie

 

Ciepłe mleko, chałka drożdżowa (mąka pszenna, jaja)

Drugie danie

 

Gulasz z szynki wieprzowej z warzywami  (mąka pszenna, seler) , kasza kuskus perłowy (pszenica durum),fasolka szparagowa, woda

 

Zupa

 

Ogórkowa (seler, mleko)

 

18.04.2025
piątek

 

Śniadanie

 

Kakao na mleku  (mleko), chleb słonecznikowy (mąka: pszenna, żytnia, jęczmienna), masło(mleko), ser mozzarella (mleko), pomidor, rukola

 

Drugie śniadanie

 

Gruszka, kiwi

 

Drugie danie

 

Kotleciki z dorsza   (ryba, mąka pszenna, jaja, mleko) ,surówka z czerwonej kapusty i jabłka z jogurtem naturalnym (mleko),  ziemniaki, napar z mięty

 

 

Zupa

 

Pomidorowa z makaronem (seler, mleko, mąka pszenna, jaja)

22.04.2025
wtorek

Śniadanie

 

Kawa na mleku (mleko), masło (mleko), chleb pszenno-żytni (mąka: pszenna i żytnia) ,pasztet z królika (jaja), ogórek kiszony

Drugie śniadanie

 

Sok owocowo- warzywny, chrupki kukurydziane

Drugie danie

 

Ryż z jabłkami i polewą jogurtowo- cynamonową (mleko),  woda

Zupa

 

Brokułowa (seler, mleko)

 

23.04.2025

środa

Śniadanie

 

Kakao na mleku (mleko) , rogalik maślany  (mąka pszenna, jaja ) ,masło (mleko), dżem niskosłodzony

 

Drugie śniadanie

 

Twarożek waniliowy (mleko)

Drugie danie

 

Spaghetti z makaronu pszennego i szynki wieprzowej (mąka pszenna, jaja), kompot wiśniowy

Zupa

 

Krupnik jęczmienny z natką pietruszki (seler, mleko, jęczmień)

24.04.2025

czwartek

Śniadanie

 

Płatki kukurydziane na mleku (mleko),chleb pszenno- żytni(mąka pszenna i żytnia), masło (mleko), twarożek z awokado i nutą cytryny (mleko)

Drugie śniadanie

 

Jabłko, papryka

Drugie danie

 

Kotleciki z fileta z kurczaka z serem żółtym i pieczarkami ( mąka pszenna, jaja, mleko) , sałata z jogurtem naturalnym  (mleko), ziemniaki, kompot wiśniowy

Zupa

 

Kapuśniak (seler)

 

25.04.2025

piątek

 

Śniadanie

 

Herbata owocowa, chleb IG (mąka  pszenna, żytnia) , masło (mleko), ser żółty (mleko), ogórek

 

Drugie śniadanie

 

Banan, orzechy nerkowca

 

Drugie danie

 

Ryba miruna w panierce z mąki kukurydzianej  (ryba), surówka z kapusty kiszonej, jabłka i oliwy z oliwek ,puree ziemniaczane z jogurtem naturalnym(mleko) , woda

 

Zupa

 

Ryżowa na rosole (seler)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              

 

 

 

 

 

                                                     

 

 

  

 
 



W każdym posiłku zostały wyszczególnione substancje lub produkty powodujących alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie  z rozporządzeniem nr 1169/2011 z odniesieniem do nazwy substancji lub produktu wymienionego w załączniku II.  

Dokładny wykaz wszystkich składników posiłków i użytych  produktów znajduje się w katalogu dostępnym dla rodziców.

 

Woda mineralna dostępna dla dzieci bez ograniczeń










 



 
COFNIJ